Forsikringer for danske expats i Schweiz

Er du lige flyttet til Schweiz? Så vil vi byde dig hjertelig velkommen! Det har sikkert været  en stor omstilling og udfordring at blive etableret og klare alle de nødvendige administrative opgaver. I alle spørgsmål om forsikringer, både dem der vedrører bolig, biler og ansvar samt dem der vedrører sygekasse og pensionsopsparing kan du få kvalificeret hjælp fra Mathilda Hansen i firmaet CMK advice. Hun er opvokset og uddannet i Schweiz og taler flydende dansk. Med en uddannelse fra ETH kender hun landet og alle dets regler ind og udvendigt, og vil gerne hjælpe med forsikringer for danske expats i Schweiz.

Hvilke forsikringer har du brug for, når du er ny i Schweiz?

Inden for 3 måneder efter din officielle tilflytning til Schweiz skal du tilmelde dig en schweizisk sygekasse. Grundforsikringen er obligatorisk, mens tillægsforsikringerne er frivillige. Mathilda vil gerne hjælpe dig med at afklare og beslutte, hvilke tillægsforsikringer er nødvendige for dig, om du bør forsikre dig som ” allgemein, halbprivat eller privat” etc. CMK advice har endvidere mulighed for at tilbyde dig en rabat hos de enkelte forsikringsselskaber, så du kan spare på præmierne.

Det er en god idé straks at tegne en ansvarsforsikring og en indboforsikring, så eventuelle skader på bolig inkl. møbler bliver dækket. Her kan Mathilda fortælle dig, hvilke forsikringsprodukter hos de forskellige forsikringsselskaber vil være bedst at tegne i din situation. Der er en række andre forsikringsdækninger, som man kan overveje som f. eks. rejseforsikring og retshjælpsforsikring.

For nogen kan det betale sig at tegne en pensionsforsikring. Selv om man som dansker straks kan glæde sig over den lavere skat, så bør man nok orientere sig om de muligheder, den private pensionsopsparing tilbyder i Schweiz, f. eks. ” 3. Säule.” Her har man mulighed for at sikre en ekstra del af sin pension i CHF og samtidig spare i skat, mens man indbetaler til den. Ligeledes er det anbefalelsesværdigt at se på, hvilke livsforsikringer man kan tegne for at sikre sin familie.

Hvis du enten har eller vil stifte eget firma i Schweiz, så er der en række forsikringsmuligheder, du bør være opmærksom på. Her kan Mathilda rådgive dig om nødvendige forsikringsområder som ”berufliche Vorsorge” samt andre vigtige forsikringer for dit schweiziske selskab. Kun en mindre del af disse forsikringer er obligatoriske, men det betaler sig at orientere sig grundigt om de forskellige tillægsforsikringer, og her er det naturligvis en fordel at man kan få professionel rådgivning på dansk.

CMK advice er et forsikringsmæglerfirma, der rådgiver både private og firmaer. CMK advice har samarbejdsaftaler med alle de store forsikringsselskaber samt et udvalgte banker i Schweiz.

Du er velkommen til at ringe eller skrive til Mathilda, og CMK glæder sig til at give dig en god rådgivning.

 

Med venlig hilsen.

 

CMK advice

Christina, Mathilda og Katja


0 Kommentare

Hinterlasse einen Kommentar

An der Diskussion beteiligen?
Hinterlasse uns deinen Kommentar!

Schreibe einen Kommentar

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.